top of page

Betingelser og informasjon

 

 

Betaling:

Betalingen skjer gjennom faktura, og den sendes ved booking. Ved bryllups film og foto er bookingen gyldig etter kontrakten er signert, og første delbetaling er betalt. Ved andre typer fotograferinger/filming betales minimum 50% av totalbeløpet ved bestilling. Etter at bildene er tatt, behandles de og lastes opp slik at kunden fritt kan laste ned bildene fra nettet. Ved video blir filene levert på minnepenn. 
 

Rettigheter til fotograf, copyright:

Fotografen har fullført redigeringen av bildene, og kunden kan ikke redigere eller endre dem på noen annen måte. Fotografen har rett til å bruke og publisere bilder fra bryllupet på sine egne markedsføringskanaler, inkludert nettsider, sosiale medier, konkurranser, utstillinger, bryllupsblogger og lignende. Fotografen forbeholder seg retten til å bruke bildene og film til egen markedsføring.I spesielle tilfeller kan det avtales at bildene ikke brukes til dette, men da må dere betale et gebyr på 1000,-.

 

Fotografen har opphavsrett til bildene i henhold til norsk åndsverklov. Brudeparet har rett til privat, ikke-kommersiell bruk av bildene. Det vil si et begrenset eierskap som tillater dere å bruke bildene/film til personlig bruk og gi dem bort til familie og venner. Bildene/film kan ikke videreselge eller brukes kommersielt. Eventuelle kommersielle forespørsler skal rettes til Fotograf Marthine Høiland Lode.

Hvis bildene brukes offentlig eller i sosiale medier (Facebook, Instagram, personlig blogg osv.), skal Fotografen krediteres og tagges på følgende måte: (Bilder: Marthine Foto) eller tagges på Instagram: (@marthinefoto). Hvis kreditering ikke blir gitt, vil kunden bli fakturert et gebyr på 3000,-.

Backup:

Bildene og film er levert som digitale filer, er dere ansvarlige for å sikkerhetskopiere og lagre materialet selv. Hvis dere mottar materialet via en link, må det lastes ned og lagres på en sikker plass før linken utløper. Hvis dere mister eller ødelegger den originale minnepinnen, må dere kjøpe en kopi til full pris. Fotograf Marthine Høiald Lode fraskriver seg alt ansvar for skader på utstyr som kan oppstå under denne prosessen.

Prisoversikt:

Kunden forventes å gjøre seg kjent med prislisten før booking av tid, eventuelle misforståelser vil være kundens ansvar. Hvis det er ønskelig å bestille noe som ikke er listet på nettsiden, er det også mulig.

Ombooking eller avbestilling:

Hvis kunden er syk, kan de ombooke fotograferingen uten ekstra kostnad.(Dette gjelder ikke film og foto i bryllup). Ved avbestilling mindre enn 48 timer før den avtalte tiden for fotografering/filming, vil kunden bli fakturert for halve summen dersom det ikke blir ombooket til en annen tid.

bottom of page